Dita Botërore e Tokës festohet çdo vit më 22 prill, në mbarë botën, për të rritur ndërgjegjësimin e njerëzve rreth mbrojtjes së mjedisit si dhe për të demonstruar masat e mbrojtjes së mjedisit. Për herë të parë, Dita Botërore e Tokës u festua në vitin 1970 dhe më pas filloi të festohej çdo vit në nivel global, nga rreth 190 vende.Me kētë rast në shkollën tonë u realizuan aktivitete të ndryshme për mbrojtjen e mjedisit jetësor 🍀🌲🍃🌏Përshëndetje nga më të vegjëlit!🌎❤️